Praktisk information

Krisecenteret ligger i et stort, gammelt og hyggeligt hus midt i Roskilde by. Huset ligger centralt, tæt ved station, indkøbsmuligheder, Roskilde Domkirke og grønne områder. Der er derfor masser af muligheder for at lave aktiviteter, både i og uden for huset.

Når du flytter ind, får du eget værelse, hvor du kan bo med dine børn. På alle værelserne findes der seng, bord, stole, klædeskab, kommode og tv. Du er selv ansvarlig for at holde dit værelse rent.

Du deler badeværelse og køkken med de andre beboere. Derudover er der fælles stue med legehjørne til børnene. I kælderen findes et aktivitetsrum til de større børn med computere og Playstation. I kælderen er der også fitnessrum og vaskekælder.

Udenfor er der en stor have med udsigt over fjorden. I haven er der bålplads, grillplads, legeplads og havemøbler. Bagerst i haven er der en pavillon, som bruges til børnemøder, men man kan også låne en nøgle og gå derned med sine børn. Hvis du har børn med på krisecenteret, skal du huske at de altid er dit ansvar, og at du altid skal holde øje med dem.

Krisecenteret er ikke tilgængeligt for kvinder og børn i kørestol.

Tolk

Hvis du ikke kan tale dansk, vil vi hjælpe dig med at søge tolkebistand via din kommune. Vi forsøger så vidt muligt at undgå at bruge børnene eller andre beboere som tolke.

Betaling

Det er din hjemkommune, der betaler for dit ophold på Kvindekrisecentret. Derudover kan din hjemkommune vurdere, om du også skal betale et mindre beløb selv. Du kan se prisen på dette herunder.

Brugerne skal selv stå for madlavning.

Priser for ophold på Kvindekrisecentret (2024)

Service

Pris

Ophold pr. voksen pr. døgn (fastsat ved lov)

97,30 kr.

Kostpakke på botilbud pr. måned

4113,00 kr.

Servicepakke på botilbud pr. måned

Vask af eget linned: 206,00 kr.

Vask af privat beklædning: 206,00 kr.

Vask af egne håndklæder: 104,00 kr.

Toiletartikler: 127,00 kr.

Rengøringsartikler: 92,00 kr.

Klageadgang

Hvis du er utilfreds med en afgørelse på krisecenteret, kan du sende eller aflevere en klage til krisecenterets leder. Klagefristen er 4 uger.

Hvis du ikke får medhold i klagen, sender krisecenteret klagen videre til:

Roskilde Kommune

Voksenservice

Rådhusbuen 3, 4000 Roskilde

Tlf. 46 31 30 00