Hverdagen på kvindekrisecentret

Dagligdagen

Krisecentret er videoovervåget og ingen lukkes ind uden aftale med personalet. 

Alle kvinder og børn på Roskilde kvindekrisecenter skal opleve sig trygge og sikre under deres ophold og i samarbejde med dig, planlægges din sikkerhed.

På Roskilde kvindekrisecenter vil du opleve prioritering af trivsel gennem skønne omgivelser, omsorg, tilgængeligt personale og en hyggelig gammel villa, der bidrager til følelsen af hjemme.

Hver morgen mødes beboere og personale til nybagte boller og en snak om løst og fast. 

Ud over den ugentlige samtale med socialrådgiver og pædagog fra dit kontaktteam, holder vi også et fælles husmøde, og i forlængelse heraf psykoedukation.

I samme tidsrum afholdes der børnemøde, hvor børnene i huset holder eget møde med 2 personaler, hvor ugens emne præsenteres i alderssvarende sprog. Ugens emne danner baggrund for indholdet af aktivitetsgrupperne for børnene onsdag og torsdag hvor der leges ud fra et ugentligt emne; f.eks. børns rettigheder.  

Beboerne er ansvarlige for at passe egne børn, og personalet hjælper med dette ifm. møder. 

Faciliteter

Hver kvinde og medfølgende børn har eget værelse. Værelserne er indrettet med senge, linned, opbevaringsmøbel og TV. Der er fælles badeværelse og toiletter, fælles køkken, ligeledes med spisestue og vaskerum. 

Vi har en stor have med skøn udsigt over Roskilde fjord og Domkirken. Bagest i haven har vi vores børnehus hvori børneaktiviteter kan foregå. Det er også muligt at låne nøglen dertil hvis man som familie har brug en hyggelig stund. 

Al rygning foregår udendørs og der må ikke medbringes dyr. 

 

Tilbud

Der tilbydes NADA, mindfulness og yoga i løbet af ugen. En gang om måneden tilbydes kunstterapi og kranio sakral terapi.